Belépés
FõoldalRegisztrációBelépés
Hírek
Keresés
Oldalak
Névjegyek
Avatar video
Letöltések
Fórum
Háttérképek
Avatar naptár
Humoros képek
Kapcsolat

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
Golden Globe 2010 Golden Globe 2010
2010-01-31 15:57:27

Golden Globe 2010

Golden Globe 2010: kihirdették a jelölteket 2009. december 15-én kedden kihirdették a 67. Golden Globe-jelöltjeit. A díjátadóra 2010. január 17-én a Los Angelesi Beverly Hilton Hotelben, ünnepélyes keretek között kerül majd sor.

A legjobb film díjáért többek között az Avatar, Mark Boal újságíró személyes háborús tapasztalatain alapuló The Hurt Locker, a George Clooney főszereplésével készült Egek Ura, a Drágaság (Precious: Based On The Novel Push Bí Sapphire) és Quentin Tarantino második világháborús szatírája, a Becstelen Brigantyk versenyeznek.
A legjobb színésznő dráma kategóriában, Emily Blunt, Sandra Bullock, Helen Mirren, Carey Mulligan és Gabourey Sidibe lehetnek.
A legjobb drámai színész díjáért Jeff Bridges, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman és Tobey Maguire versenyeznek.

A legjobb animációs film Cloudy With a Chance Of Meatballs, a Coraline, a Fantasztikus Mr Fox, a Hercegnő és a béka vagy a Fel! lesz.

A legjobb idegen nyelvű film kategória legesélyesebbje Pedro Almodovar Megtört ölelések című alkotása.

A legjobb rendező díja pedig, a Kathryn Bigelow (The Hurt Locker), James Cameron (Avatar), Clint Eastwood (Incvictus), Jason Reitman (Egek Ura) és Quentin Tarantino (Becstelen Brigíntik) kvintett között dől el.

A meglepetések díjátadója

Ahogy minden évben, idén is számos meglepetést tartogatott a Golden Globe Díjátadó. Volt persze olyan kategória, ahol bejött a tuti, de valahol nagyon borult a papírforma.

Az előzetesen tarolásra esélyesnek tartott Egek ura például „mindössze” egyetlen Aranyglóbusszal vigasztalódhatott: Jason Reitman és Sheldon Turner kapta a legjobb forgatókönyvért járó díjat. Ha már Egek ura, a főszereplő George Clooney egész este úgy virított a gálán, mint aki tuti biztos a sikerében, így leginkább az ő arcára fagyott a mosoly, amikor a dráma kategória legjobb főszereplőjének járó díjat Jeff Bridges-nek ítélték oda. A másodvirágzását élő színész négy korábbi Oscar- és Golden Globe-jelölés után végre díjjal térhetett haza egy gáláról.

Némileg talán meglepő volt a vígjáték és musical kategóriában a Másnaposok győzelme. Hisz azért itt is általában „fajsúlyosabb” darabok szoktak nyerni. Ha pedig van a jelöltek között musical, elvileg előnyből indul. Úgy tűnik, hogy a Kilenc ezt nem tudta győzelemre váltani. A habkönnyű legénybúcsú-sztori olyan alkotásokat szorított le a trónról, mint az Egyszerűen bonyolult, vagy aJulie & Julia - Két nő, egy recept. Amely két film egyaránt jelölést hozott Meryl Streep-nek, így végül ő nem okozott azzal nagy meglepetést, hogy önmagát, és Sandra Bullock-ot (Nász-ajánlat) legyőzve övé lett a legjobb női főszerep a kategóriában.

Bullock ekkor még kellemetlenségében lepődött meg, majd jó egy óra múlva örömében könnyezett, hisz Bridges-hez hasonlóan, életében először nyert komolyabb díjat. A The Blind Side főszerepéért övé lett a legjobb drámai alakításért járó elismerés.

A tuti biztos győzelmet végül az Avatar és James Cameron tartotta be, hisz mind a film, mind a rendezője megérdemelten vehette át a Golden Globe-díjat. Ahogy Robert Downey Jr. is bőven rászolgált már az első mozifilmes Golden Globe-díjára. Főképp, hogy az utóbbi időben sorra hozta a nagy szerepeket a Vasemberrel, a Trópusi viharral, A szólistával, így végül az Aranyglóbuszt hozó Sherlock Holmes csak tényleg hab volt a tortán.

kalmárté
Forrás: One Média Hírügynökség

Beküldte: avatar
Kedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó
Elfelejtette jelszavát?
Feliratkozás
Avatar hírlevél
Név:
E-mail:
Leiratkozás
Avatar hírlevél
E-mail:
Avatar film
Avatar film
Avatar Stáb
Avatar alkotói
Avatar színészei
Kedvencekhez Golden Globe 2010
2010-01-31 15:57:27

Kedvencekhez Halálra izgulta magát egy férfi az Avataron
2010-01-19 13:59:16

Kedvencekhez Avatar MP3 letöltés
2010-01-05 10:40:00


Kedvenc hírek
Trls

Mind törlése
Kiemelt Névjegy
avatar-ingyen-onlinecd1
avatar-ingyen-onlinecd2
developed by Centrumnet Systems